IstoriaRevisteColectivLinks 

Istoria revistei VIATA CASTELANILOR VALCENI

    De ce a trebuit sa ne facem o revista ? O intrebare la care tot noi dam raspunsul. Din nevoia de infromare. Noi am observat ca viata reala a copiilor si tinerilor din casele de copii, problemele cu care se confrunta ei cel mai des, nu sunt cunoscute cu adevarat nici de catre opinia publica si nici de institutiile statului care trebuie sa se ocupe de protectia acestora. Viata din centrele de plasament (case de copii) este prezentata, de multe ori, eronat de catre mass-media, fie din dorinta ca aceste probleme sa capete aspect comercial, fie ca se urmaresc alte interese.

     Acum opinia publica are ocazia sa cunoasca realitatea si din puctul de vedere a celor ce o traiesc efectiv, adica a noastra, a copiilor si tinerilor din centrele de plasament. Revista noastra urmareste in acelasi timp distrugerea unor prejudecati care afecteaza integrarea noastra sociala. Noi nu suntem hadicapati, nici animale, nici salbatici si nici inapoiati. Suntem oameni la fel ca toti ceilalti si vrem sa fim tratati demn, ca niste oameni.

     Cine scrie efectiv revista" VIATA CASTELANILOR VALCENI" ? Colectivul de redactie este format din cateva fete entuziaste de la Centrul de Plasament Fete si cativa baieti de la Centrul de Plasament Baieti din Rm.Valcea, toti membrii ai asociatiei noastre.  Zi de zi ei string informatii, culeg opinii si iau pulsul evenimentelor ce se petrec in centrele de plasament valcene, apoi, inainte de a se trece la redactare , se aleg acele subiecte care intereseaza cel mai mult opinia publica, dar si institutiile implicate in protectia copiilor institutionalizati. Toate informatiile sunt preluate de redactorul sef care l-a rindul lui le prezinta directorului publicatiei. De comun acord se stabilesc toate articolele ce vor aparea in urmatorul numar al revistei. Procedeele sunt la fel ca si la publicatiile experimentate. Munca lor implica daruire, inteligenta si mai ales curaj. De multe ori acesti copii si tineri au intimpinat diverse greutati si amenintari venite din partea celor care s-au simtit lezati de articolele publicate de ei. Fiind o revista vie, dinamica si plina de curaj revista noastra este apreciata de foarte multa lume, dar si contestata de altii.

Revista noastra se tipareste in 2.000 de exemplare si se distribuie GRATUIT. Ea este citita in mai multe tari cum ar fi: Elvetia, Suedia, Germania, Italia, Anglia, Olanda si in SUA.

Va invitam in continuare sa parcurgeti intreaga pagina si sa lecturati articolele scrise in revista noastra. Deocamdata pe piata au aparut doar 14 numere ale revistei noastre. Speram sa continuam.

Asteptam opiniile d-voastre la adresa urmatoare:

rcastelanilor@yahoo.comCopyright © 2002 by ASOCIATIA ORFANILOR DIN CASELE DE COPII
All Rights Reserved.Design by Mihai Ghebrea